Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.04.2018 11:49 - КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА В ЕНЕРГЕТИКАТА
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1670 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                   ЧЕЗ СЕ ОТЪРВА ОТ ТЕЦ-ВАРНА И НИ ГО НАТРЕСЕ ЗАЕДНО С      

ДАНИЕЛ ПАПАЗОВ и неговата "Сигда", собственик НА ТЕЦ - ВАРНА /бивш транспортен министър и депутат от ДПС в кабинета Орешарски / взриви общността с цената на тока, която иска от КЕВР да бъде одобрена, 196 лв/мегават часа...Ооо, господа от ДПС, откъде накъде ще се ползвате с превилегии и защо ще продавате на тази висока цена, след като по закон трябва да продаваТЕ на пазарна цена, която е около 80лв/МВат?
справка: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/01/04/3107129_danail_papazov_pridobi_tec_varna_s_24_mln_evro_kredit/

СДЕЛКАТА ЗАПОЧНА ОЩЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА

ПИБ отпуска на 13 декември 2017 г, близо 25 млн.евро за покупката на ТЕЦ-а, който досега беше в регламента на ЧЕЗ. Мазната физиономия на новия собственик ни гледа и ни се подиграва от страниците на медиите, държавата нехае...лесно й е на нея, нали се прости с 33% участие в държавните енергопроизводители? Сега не се интересува, кой от новите собственици на тец-овете и ерепетата ще забогатява върху гърба на ибез това обеднелия български народ. Трябва ли всички останали тук 5 милиона българи да напуснем държавата си, заради некадърното управление на частия бизнес,който отказва да се съобразява с държавните закони, а именно - от 01.06. 2018 г всички производители на енергия с мощност над 4 мегавата да излязат на БОРСАТА.
КЕВР да налага глоби за всички енергопроизводители и разпостранители, които своеволничат и не излязат на борсата тази година!!


- в момента 6-ТИ БЛОК /210 мегавата/ не работи. Спрян е и въпреки това, държавата /НЕК/ му плаща 17 милиона за това да неработи,а да поддържа т.н. студен резерв??.


- имаме ли нужда от този 6-ти блок и този студен резерв? Досега не ни се отрази особено тази липса. Защо ще го стартират отново?


На всичко отгоре, г-жа Кристалина Георгиева напира да въвеждаме еврото - щели сме да прокопсаме и рейтинга ни да скочи на високо!?...откъде скъпа, от 15 етаж ли ще скочи или по-долу? Изобщо по-добре да си останем 28-та република на ЕС, щото виж какви ги дробят новите собственици - щем или нещем ще плащаме, щото се отопляваме на ток. Те така правят - рекет до дупка,щом КЕВР дава!


Американците пък забиват да живеят в гората извън мрежата..., в дървени къщи със собствено осветление и отопление. Те хич не са прости! Ама 6 милиона българи къде да забият, питам и...отговорът е ясен... ще сваляме правителства до дупка, докато не ПРЕЧИСТИМ негативНИТЕ-мафиотски корумпирани политици!!

23.04.2018.



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. andri - Новите правомощия на КЕРВ, може и да не разрешат поскъпването на тока да е от тази година
23.04.2018 12:43
Но, все пак има и вероятност цената на тока да се увеличи.

От 1 юли потребителите все пак, независимо,че КЕВР обещаха да не допускат по-високи цени на тока, ще плащаме по-скъпо; ЗАЩОТО - тецовете ще продават на по-високи преференциални цени....ако така реши регулаторът КЕВР.

Това се получава когато орган като ВАС, който нищо не разбира от енергетика, може да дава съвети как да се процедира при по-висока цена на енергията; впрочем миналата година същия този ВАС е "изтълкувал" закона за енергетиката, според ВАС - КЕВР разпределя квотите на енергопроизводителите, което не е така, ама как да спориш с профан макар и от висш клас и кой ще се сбори с ВАС имаме ли по-високо стоящ орган от него? Според ВАС принципите за равнопоставеност!!! изискват нормата да се прилага за всички производители независимо колко големи са те.

Сега двата тец-а са решили чрез регулираната цена на тока, а не пазарната такава, да печелят двойно повече, отколкото ако продаваха на борсата. Каквото и да реши КЕВР, цената на тока ще се увеличи както се увеличава всяка година с около 3-4%.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6197713
Постинги: 1102
Коментари: 4873
Гласове: 29481
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930