Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2018 21:42 - Нашите депутати трябва да знаят, че ги избира българският народ, а не Съвета на Еворпа Акад.Георги Марков: Нинова е мъжко момиче! Борисов, уж е мъжкар, а се огъ
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Борисов трябва да внимава много докъде да се огъва, защото нашето обществено мнение е податливо на настроения - традиционно то е недоверчиво. И както днес му ръкопляскат по градове и по села, утре ще започнат да викат против него.

 

 

Потърсихме мнеието на историка акад. Георги Марков за обществените разногласия около ратификацията на Истанбулската конвенция  и поведението на българските политици.

 

Ето какво каза пред Епицентър.бг акад. Георги Марков:

 

Има голям натиск за призваване на еднополовите бракове, който идва и към Източна Европа. Германия ги прие, но ние, бившите соцстрани, имаме друг морал в това отношение.

 

Българското общество няма да приеме тази норма. Традиционно и нравствено ние сме по-уравновесени от либералите в Западна Европа и САЩ. Защото третия пол или „социалния пол”, както е въведен в Истанбулската конвенция, го няма и в народните песни, в нашия традиционен бит и нрави. Там са ергенът и момата и любовта между тях. 

 

И в Царство България, и в Народна Реублика България не са приемани хомосексуалистите наравно с биологично разделените мъж и жена. Иначе винаги е имало хомосексуалисти в обществото ни, но не е приемана тази демонстрация на тяхното различие. А сега като че ли искат да става норма – за да успееш в дадени сектори от живота, трябва да демонстрираш различие. Това обаче не се приема от общественото мнение и това политиците трябва да го знаят.

 

А те бързат да го наложат, защото така било в Европеийския съюз. Учудих се , че дори министри от ГЕРб са се възпротивили на Конвенцията и са гласували против. За патриотите е ясно – те няма да изменят на идеите си – другото е да се самоубият.

 

За съжаление Борисов, външно изглежда мъжкар, а вътрешно се огъва. Последният пример е дадените 100 млн.лева допълнително на полицаите. В последния момент Борисов все се огъва. Той е гъвкав политик, но трябва да знае докъде да се огъне. Наистина има една теза: по-добре да се огънеш, отколкото да се пречупиш, ако не издържиш. Но все пак трябва да знаеш докъде да се огънеш... Борисов си признава, че има началници от Брюксел и Вашингтон, че каквото те му кажат, ги слуша.

 

Навремето Живков хвалеше по същия начин началниците от Кремъл, но никога не каза: Тези са ми началници и аз ги слушам. Докато Бойко си признава, че каквото му кажат началниците, това прави.

 

Борисов сега е на върха на славата си – европредседателството е европейска и световна слава, и е податлив на ласкателства. Наблюдавах го в Народния театър как самодоволно се усмихваше, как си движеше в неговия стил главата наляво и надясно ... Всичко си има цена. Те го хвалят – той се огъва! И отстъпва.

 

Борисов трябва да внимава много докъде да се огъва, защото нашето обществено мнение е податливо на настроения - традиционно то е недоверчиво. И както днес му ръкопляскат по градове и по села, утре ще започнат да викат против него.

 

Борисов не бива да се заблуждава – пътят от „Осанна” до „Разпни го” е много кратък. И да не се подвежда от това, което вижда само на екрана. Навремето ни караха да махаме на манифестациите пред мавзолея и ние го правехме, но в къщи друго си говорехме. И сега е така – хората едно говорят пред микрофона, друго по между си.

 

Борисов не трябва да се подлъгва по ласкателите с това европредседателство.

 

Сега през тези 6 месеца той ще тръпне да няма никакви вътрешни протести, но трябваше поне да каже: „И аз съм против тази конвенция! Тъй като и Църквата, и традициите, и нравите у нас не позволяват въвеждането й.” Това е истинското лидерство! Иначе се използват благородните и мотиви за борба с насилието, за да прокарат и третия пол. Това е без съмнение! И няма нужда двете министърки да ни заблуждават. Утре ще кажат: Хайде, вкарайте и еднополовите бракове, защото в Западна Европа са приети. Ще кажат: Вие сте обременени от комунизъм, вие сте русофили, вие сте последователи на Путин...

 

Ами, вижте поведението на Станишев. Разбрах, че вчера на пленума той се  опълчил на Нинова и казал: Ще ви обвинят за антиевроейска партия  и ще ви изключат от семейството на ПЕС. Значи Станишев вече е евробюрократ.

 

Но Нинова, понеже е мъжко момиче, казала: националните теми са над европейските! Точно с това си поведение тя печели много.

Значи Бойко си има началници пред които се огъва, а тя е мъжко момече и постава националните приоритети пред наложените отвън. Вярно, че тя е в опозиция, по-широко е около врата й, но тя показва характер, показва сила, показва съобразяване с обществените настроения тук, у нас. А не какво мислят еврочиновните в Европа.

 

Докато Станишев се съобразява с това, което ще кажат в Брюксел, и я плаши, че ще обявят БСП за антиевропейска партия. Няма как да стане тов! Това е типичният подход на евробюрократите за натиск.

 

Защото Станишев вече е в друго измерение – европейско, и такива като него действат така – те гледат да осигурят своето бъдеще в Европа, а не отчитат какво мислят хората за тях тук, в България. Такива ги обичат в Брюксел. Идва тук и размахва пръст: Ще приемете, другарки и другари! Но Нинова му се опря. И тя тепърва ще печели от това. Истанбулската конвенция е отхвърлена в Гърция, там църквата категорично се е противопоставила. Гърция, Хърватия, Унгария – те защо не се огъват?

 

Нинова не трябва да отстъпва, защото народът е на нейна страна. Не е въпросът народат да има само хляб и зрелище – има теми, които са чувствителни, за които народът няма да отстъпи. Ние не сме САЩ. Спомняте си, когато Обама се бореше за втория си мандат, той отиде в Сан Франциско, където има 200 000 организации на хомосексуалисти и лесбийки. Те му казаха: "Добре, ще те подкрепим, но ти ще ни вкараш в армията". И Обама ги вкара. Командващият на сухопътните войки на САЩ обяви: „Аз съм хомосексуалис”.  

 

Но в България това не може да стане! И който си играе с това, ще загуби много.

 

Може да ни обвиняват, че сме изостанали във времото, но не е така. Ние може да сме най-бедни, да ни обвиняват, че сме най-корумпирани, но в нравствено отношение сме по-извисени от тях. Защото и те крадат, и те лъжат, но го правят по-фино. И те имат корупция, не по-малко от нашата, те са стигнали върха на корупцията, но го правят така, че тя дори не се забелязва.

 

Така че, нека да не ни учат на морал. И да не ни размахват пръст. А пък депутатите трябва да се съобразят с традициите и нравите на своя народ – както Нинова казва, да поставят националните теми над европейските. Защото българските депутати са избирани тук и ще продължат да бъдат избирани от този народ. Те няма да бъдат назначавани, както Кунева, отвън. Народните представители ги избира народът, няма да ги назначава Европейската комисия или Съветът на Европа.

 


image
 
 
 

 
От категорията

 

Валерия Велева: ГЕРБ, опомнете се!

 

Александър Урумов: Бий ме, Европо, обичам те! 

 

Неджми Али: Тряб



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4083853
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930